ברית מילה

השומרונים מלים את התינוקות הזכרים ביום השמיני להיוולדם, וזאת בהתאם לציווי המקראי בספר "בראשית". השומרונים אינם דוחים ברית מילה כמעט בשום מקרה (אלא אם כן מדובר במצב חירום רפואי שלא מאפשר למול את הילוד). במקרה קל של צהבת לדגומה, מעדיפים השומרונים שלא לדחות את ברית המילה, שכן מאמינים השומרונים כי אין הצהבת דוחה ברית מילה אלא הברית היא זו שדוחה את הצהבת דהיינו מנסיון של שנים ברית המילה עוזרת בד"כ לילד להבריא מהצהבת.
מוהל דתי בזמן ברית מילה לתינוק שומרוני

טכס ברית המילה נערכת כבר בתחילתו של היום השמיני להולדת הבן, בשעה 7:00 בבוקר כאשר את הברית מבצע מוהל יהודי ולא שומרוני וזאת היות ואין בין השומרונים אדם המוסמך לבצע ברית מילה ולכן מזמינים מוהל יהודי. שעה מוקדמת זו נהוגה היות ושהשומרונים מעדיפים לא לקחת סיכון בכך שמשהו עלול להשתבש במהלך היום, וחלילה הברית תיאלץ להידחות. סיבה נוספת לכך היא שברית מילה היא מצווה גדולה, ועדיף להתחיל את היום במצווה.

טכס ברית המילה נערך בדרך כלל במרכז הקהילתי השכונתי של הקהילה, הן בחולון והן בהר-גרזים. קהל המתפללים השומרוני נאסף במרכז הקהילתי ומתחיל את התפילה בהנחייתם של כהני העדה. באותו זמן יבצע המוהל היהודי את מלאכתו כאשר אם הילד ונשים שומרוניות נוספות עוזרות לו.

דילוג לתוכן