טחינת "הר ברכה" הטחינה השומרונית

במפעל קטן בהר גריזים בבעלות משפחת כהן השומרונית מיוצרת טחינת "הר ברכה" – טחינה כשרה ומשובחת. למרות התחרות הגדולה בשוק הטחינות בעיקר באזור שכם, טחינת "הר ברכה" מצליחה לתפוס לאט לאט נתח שוק רציני בכל הארץ וזה בעיקר עקב היותה טעימה מאד, וזאת עקב היותה עשויה מחומרי הגלם הטובים ביותר. השומשום ממנו מיוצרת הטחינה מיובא מאתיופיה, והיא מיוצרת בשיטה מיושנת שכנראה היא שהופכת אותה לטעיהמ כל כך. המפעל הנמצא על הר-גריזים מייצר כ- 1.5 טון טחינה ביום ומוכר את מירב התוצרת בישראל וחלק קטן מיוצא לארה"ב. הטחינה כשרה בהשגחת הבד"צ.
מפת הגעה להר-גריזים

כתבה מערוץ 1 על טחינת "הר ברכה"

מתכון להכנת טחינה מטחינה גולמית:

המצרכים:

  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 שיני שום
  • פטרוזיליה
  • טחינה גולמית

אופן ההכנה:

  • להוסיף בקערה: מיץ לימון, מים, מלח, להפעיל את מעבד המזון ולהוסיף את הטחינה עד לסמיכות הרצויה. אפשר לתקן ושפר את הטעם ע"י הוספת מים/לימון או טחינה.
  • להוסיף את הפטרוזיליה והשום ולהפעיל את המערבל לזמן קצר.
דילוג לתוכן